E Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır?

E Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır

Sorularınızı Aşağıya Yorum Olarak Bırakabilirsiniz. En Kısa Sürede Cevaplayacağız.

Değerli okurlarımız yeniden merhaba. Her gün olduğu gibi bugün de sizlerden gelen soruları cevaplamaya devam ediyoruz. Bugünkü yazımızda “E Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır?” sorusuna yanıt vereceğiz. Siz de E Sınıfı ehliyetin hangi araçları kullandığını merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Bu kısa girizgahtan sonra E Sınıfı Ehliyet ne kullanıyormuş gelin birlikte bakalım:

Eski E Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır?

Bilindiği üzere 01/01/2016 tarihinden itibaren yeni ehliyet türlerine geçiş yapıldı. Bu mevzuat değişikliği ile ortaya çıkan yeni durum özellikle eski ehliyet sahiplerinde kafa karışıklığına yol açtı. Eskiden Ağır Vasıta ehliyeti olarak E Sınıfı Ehliyet almış olanlar, değişiklikten sonra ne kullanacaklarını, herhangi bir hak kaybına uğrayıp uğramadıklarını merak eder oldular.

Öncelikle kaygılanmanızı gerektirecek bir durumun olmadığını belirtmek isterim. Herhangi bir hak kaybınız söz konusu olmayacaktır. Zaten hukukun temel ilkelerinden olan Kazanılmış Hakkın Korunması İlkesi bir hak kaybına uğramanıza engellemektedir. Ehliyetinizi aldığınız yılda ne kullanıyor idiyseniz, 2016 yılından sonra da o araçları kullanmaya devam edebileceksiniz. Bundan dolayı e sınıfı ehliyet sahipleri otobüs olarak tabir ettiğimiz yolcu taşımaya yarayan araçları kullanmaya devam edebileceklerdir. Belirtmek isterim ki Eğer E sınıfı ehliyetiniz varsa, yolcu taşımacılığı yaparken Src Belgesi ve Psikoteknik Belgesine de sahip olmanız gerekmektedir.

E Sınıfı Ehliyet Tır Kullanabilir Mi?

E Sınıfı Ehliyet Tır Kullanabilir Mi?

Diğer merak edilen bir konu da eski E Sınıfı ehliyet sahiplerinin tır kullanıp kullanamayacaklarıdır. Yukarıda da ifade ettiğim üzere adayları bir hak kaybına uğramayacaklardır. Ancak hak kaybına uğmamama kavramı onlara yeni hak tanınacağı anlamına da gelmemektedir. Yani şunu söylemeye çalışıyorum, E Sınıfı Ehliyeti aldığınız yıl, o ehliyet ile Tır kullanma hakkını devlet size verdi ise Tır kullanabilirsiniz, aksi durumda maalesef kullanamazsınız. Bu durumda ehliyet yılınıza bakmanız gerekir. Kafanız biraz karıştı biliyorum. Daha net olarak şu şekilde açıklayayım:

E Sınıfı Ehliyet Yılı 28/04/1997 ile 01/01/2016 Yılları Arasında Olanlar

28/04/1997 den sonra E Sınıfı Ehliyet almış olanlar tır kullanamazlar. Çünkü o yıllarda Tır kullanmak için gerekli ehliyet sınıfı D Sınıfı Ehliyetti. Eğer siz ehliyetinizi aldığınız yılda E Sınıfı Ehliyetin yanında D sınıfı ehliyet aldıysanız o zaman ehliyetinizle tır kullanabilirsiniz. Aksi durumda ise tır kullanamazsınız. Özelle E sınıfı ehliyetinizin yılı 28/04/1997 den sonra ise ve de D Sınıfı ehliyetiniz yok ise tır kullanamazsınız.

E Sınıfı Ehliyet Yılı 28/04/1997 Önce Onlar

28/04/1997 yılından önce E sınıfı ehliyeti olanlar Tır kullanabilirler. Ehliyeti aldıkları yılda E Sınıfı Ehliyetleri Tır kullanmaya da imkan tanıdığından bu sürücülerin tır kullanma hakları korunmuştur. Sizin de 28/04/1997 tarihinden önce alınmış bir E sınıfı ehliyetiniz varsa başka hiçbir ehliyet almaksızın tır kullanabilirsiniz.

2016 yılından Sonra Ehliyet Alanlar Nasıl Tır Kullanabilirler?

Src 4 + Ce Sınıfı ehliyet + Psikoteknik Belgesi

2016 yılından sonra ehliyet alanlar tır kullanabilmek için Ce Sınıfı ehliyet almak durumundadırlar. Ce sınıfı tır ehliyet alabilmeniz için öncelikle C sınıfı kamyon ehliyeti almanız gerekmektedir. Yani 2016 yılından sonra tır ehliyeti almak isteyenlerin sırası ile (1) önce B sınıfı otomobil ehliyeti, (2) sonra C sınıfı kamyon ehliyeti ve de son olarak (3) Ce Sınıfı Tır Ehliyeti almaları gerekmektedir. C sınıfı ehliyetin fiyatları ve diğer detayları hakkında bilgi almak için C Sınıfı Ehliyet başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bu yazımda sizleri Eski E sınıfı ehliyetin ne kullandığı konusunda bilgilendirmeye çalıştım. Elimden geldiğince açık ve berrak bir yazı kaleme almanın gayretinde oldum. Buna rağmen kafanıza takılan sorular kaldı ise 0312 911 25 04 numaralı telefonumuzdan bizlere ulaşabilirsiniz. Kafanızdaki soru işaretlerini gidermekten mutluluk duyarız.

219 thoughts on “E Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır”

  1. Merhaba 1994 yılında C 2001 yılında D ehliyeti aldım yeni ehliyetimde TIR kullanımı yok bu normal mi yoksa bir yanlışlık mı var.

    1. Ensar Melik Sürücü Kursu (Ankara-Keçiören)

      Belirttiğiniz tarihlerde alınan ehliyetler ile tır kullanabilirsiniz. Yeni ehliyetinizde Ce sınıfı tır ehliyetinin işli olması gerekiyor. Nüfus müdürlüğü ile iletişime geçmenizi öneririm.

  2. E sınıfı ehliyet aldım2010 yılında alma sebebim tır kullanmak 1016 yılında e sınıfı ehlıyet C sınıfı oldu ve burda bir haksızlık var tekrar kursa girip para ödeyip tekrar almış olduğum hakkımı para ödemelerini istiyorlar 1997 yılında e sınıfı ehliyeti olanlar bütün hakları sahip oluyorda 2016 yılında yürürlüğe giren bu uygulama 2016 yılından sonrasını ilgilendirmesi gerek burda sadece para işin içine giriyor haksızlık ve adaletsizlik olduğu kanaatındayum

    1. Ensar Melik Sürücü Kursu (Ankara-Keçiören)

      Muharrem bey merhaba, 2010 yılında verilen 5 ehliyet bulunmaktaydı ve şu şekildeydi:

      A2 -> Motosiklet Ehliyeti
      B -> Otomobil Ehliyeti
      C -> Kamyon Ehliyeti
      D -> Tır Ehliyeti
      E -> Otobüs ve Kamyon Ehliyeti

      Siz 2010 yılında da tır kullanamıyordunuz. O yılda tır kullanabilmek için D sınıfı tır ehliyetini almanız gerekiyordu. Bu nedenden bir hak kaybı bulunmamaktadır. İyi günler dilerim.

  3. 2004 yılında B sınıfı ehliyet aldım. Yeni versiyon kartı henüz almadım. Hangi mevzuat bizim için geçerli olur. Hangi sınıfları kapsar, yeni kartı almadığım için bilemiyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim.

    1. Ensar Melik Sürücü Kursu (Ankara-Keçiören)

      Siz sürücü dahil 17 koltuklu araçları kullanabiliyorsunuz. Ehliyetiniz D1 sınıfı ehliyeti kapsamaktadır.

    1. Ensar Melik Sürücü Kursu (Ankara-Keçiören)

      Beton mikseri kullanabilmek için C sınıfı sürücü belgesine, mikser operatörlüğü belgesine, src 4 belgesine ve psikoteknik belgesine sahip olmanız gerekiyor. Tüm bu belgeleri vermekteyiz. Fiyatlar ve sınav tarihleri hakkında 0312 911 25 04 numaralı telefonumuzdan bilgi alabilirsiniz.

  4. Ben 2004 de e sınıfı ehliyet aldım o zamanlar d iş makinesi ehliyeti olarak geçiyordu bize e alın hem otobüs hem tır kullanırsınız dediler şimdi tır kullanamıyormuyum

    1. Ensar Melik Sürücü Kursu (Ankara-Keçiören)

      2004 yılında alınmış E sınıfı ehliyet ile kamyon ve otobüs kullanabilirsiniz. Ancak tır kullanamazsınız. 2004 de tır ehliyeti D sınıfı olarak geçiyordu. Ehliyetiniz D + E olsaydı o zaman kullanabilirdiniz.

  5. Ben 2004 de e sınıfı ehliyet aldım o zamanlar d iş makinesi ehliyeti olarak geçiyordu bize e alın hem otobüs hem tır kullanırsınız dediler şimdi tır kullanamıyormuyum

    1. İş makinesi ehliyeti yerine geçme gibi bir olasılık olamaz olmaz.G sınıfı ehliyet belge almalisin

  6. Selamlar 2012 E SİNİFİ EHLİYET ALDİM BUNU TİR EHLİYETİNE NASİL CEVİRİRİZ SİFİRDAN KURSA GİDİP TİR EHLİYETİMİ ALCAZ SİNAV ARTİ DİREKSİYONMU OLACAK

    1. Kursa gidiyorsun sadece direksiyon sınavına tabi tutuluyor 12 milyar falan tutuyor kurs artı diğer masraflar yazılı sınav yok

      1. Arkadaşa katılıyorum bende 2012 E sınıfı var. Madem öyle 2016 yılından sonrakileri ele alsınlar bizi neden mağdur ediyorlar 2012 yılından bize söylenen e ehliyeti tır kullanabilir dendi vatandaşı neden ikiye bölüyorlar

        1. Poyraz Bey benim ehliyetim 2006 yılı e sınıfı ve o tarihtede tır kullanmıyodu,sadece tır ehliyetinin farkı çok düşüktü şimdiki gibi tam ehliyet ücreti yoktu,size kullanabilirsiniz diyen kurs sizi kandırmış.

    1. Eski E sınıfı nın yeni karşılığı M,B,C1,C,D1,D dir. Yani otobüs, kamyon, minibüs, kamyonet ve otomobil kullanabilirsiniz.

  7. Selamünaleyküm eliyet kursunu 1997 2.ayında bitirdim ehliyet sertifikasını trafige 06.06 1997 verdim ehliyet alım tarihi 06.06.1997 basvurdugum zaman tır için E sınıf kapsıyordu sunan kapsamıyor bunu nasıl düzeltebiliriz tesekkurler

    1. 28/4/1997 tarihinden önce alınanlar E ler Tır kapsamaktadır. Bu tarihten sonra alınanlar tır ehliyetini kapsamaz. Siz 6. ayda aldığınızı söylüyorsunuz. Bu nedenden sizin ehliyetiniz tır ehliyetini kapsamamaktadır. Ancak C sınıfı kamyon ehliyetini kapsamaktadır. Tır kullanabilmek için Ce sınıfı tır ehliyeti almalısınız. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak Ce sınıfı ehliyeti biz de veriyoruz. Ankara da Faaliyet gösteriyoruz. Sınav tarihleri ve fiyatlar hakkında bilgi almak için 0312 329 60 09 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

        1. Hayır tır kullanamazsınız. Kamyon ve otobüs kullanabilirsiniz. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak biz de Ce sınıfı tır ehliyetini veriyoruz. Ankara’da faaliyet gösteriyoruz. 0312 378 08 09 numaralı telefondan fiyatlar ve sınav tarihleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

    1. Siz, azami yüklü ağırlığı 750 kilograma kadar olan (750 kilogram dahil) hafif römork takarak da kullanabilirler. 750 kg üstü için Ce sınıfı ehliyet almanız gerekmektedir. Yazılı sınavdan muafsınız. Sadece direksiyon sınavına girerek Ce sınıfı ehliyet alabilirsiniz. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak Ce sınıfı ehliyeti biz de veriyoruz. Ankara da Faaliyet gösteriyoruz. Sınav tarihleri ve fiyatlar hakkında bilgi almak için 0312 329 60 00 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

      1. 08/02/1998 de E sınıfından sürücü belgesi aldım tir kullanabilirsiniz..kullanamıyorum hangi sınıf belge almam gerekiyor

          1. Selamlar 2012 6.ayda E sınıfı ehliyet aldım Tır ehliyeti almak için neyapmak gerekir yazilidan muafmiyiz yoksa yazılı direksiyon ikisibirmi

          2. Hocam 97 sonrası E ler için bir TIR kullanabilir yazıyorsunuz bir kullanamaz yazıyorsunuz. Nasıl olacak

        1. Şoförler birlik olsa bu konuya açıklık getirilir Aynı şekilde ben de 2012 yılında ehliyet aldım sınıfı e idi Bana da tır kullanabilirsiniz dendi 2016’dan sonra kullanamazsınız dendi şimdi tarihi 1997 tarihine çekiyorlar Neden bizim mağdur ediyorlar

    1. Merhaba, kamyon, minibüs, otobüs ve otomobil kullanabilirsiniz. Tır kullanamazsınız. Tır kullanabilmek için Ce sınıfı tır ehliyeti almanız gerekir. Yazılı sınavdan muafsınız. Sadece direksiyon sınavına girerek Ce sınıfı ehliyet alabilirsiniz. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak Ce sınıfı ehliyeti biz de veriyoruz. Ankara da Faaliyet gösteriyoruz. Sınav tarihleri ve fiyatlar hakkında bilgi almak için 0312 329 60 00 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  8. Selamünaleykúm 1998 Yılında B Sınıfı Sürücü Belge mi Aldım 2003,ün 6,ıncı Ayında E Sınıfı Olarak Büyüttüm Şantiye Icinde 1360 Tır Kullanıyorum Santiye,de Dorseyi Kestim Sade Cekici Ile Otaban,da Seyir Halindey,ken Trafik Durdur,du Ehliyet Yetersizligin,den Ceza Yazdı Ceza,ya İtiraz Etmelimiyim Dorse Olmadan Sadece Çekiciyi Kullanma Ehliyetim Yeyersizmi

    1. 2003 E sınıfı ehliyetiniz ile, dorsesiz çekici kullanabilirsiniz. Çekiciniziniz trafiğe tescilli ise ve başka bir hukuki eksikliği bulunmuyor ise itiraz etmenizi öneririm. Daha sağlıklı bilgi için bir avukattan hukuki destek alabilirsiniz.

  9. Merhaba 2012 e sınıf ehliyet aldım şuan şirket kamyonetini kullanıyorum kamyonetin arkasına 7 metrelik römork aldılar e sınıf ehliyetim yeterlimi kullanmak için

    1. Takılan römorkun azami yüklü ağırlığı 750 kg’ın altında ise mevcut ehliyetiniz ile kullanabilirsiniz. Üstünden ise Ce sınıfı ehliyet almanız gerekir. 7 metre bir römork çok büyük ihtimal 750 kg nin üstündedir. Bu nedenden, Ce sınıfı ehliyet almanızı ileride sıkıntı yaşamamanız için öneririm. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak Ce sınıfı ehliyeti biz de veriyoruz. Ankara da Faaliyet gösteriyoruz. Sınav tarihleri ve fiyatlar hakkında bilgi almak için 0312 378 08 09 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  10. 2004 yılında B ehliyet aldım 2008 yılında E ehliyet aldım ehliyeti yenileyecem tır kullanabilirmiyim yok kullanamamı neyapmam gerekiyor şimdide teşekkür ler

    1. Siz tır kullanamazsınız. Tır kullanabilmek için Sadece direksiyon sınavına girerek Ce Sınıfı Tır ehliyeti almanız gerekir. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak Ce sınıfı tır ehliyetini biz de veriyoruz. Ankara da Faaliyet gösteriyoruz. Sınav tarihleri ve fiyatlar hakkında bilgi almak için 0312 378 08 09 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  11. 01 10 1996 yılında E sınıfı sürücü belgesi aldım o zamanlarda tir kullanıyordum şimdi sürücü belgemi yeniledim tir kullanamıyorum.

    1. Mevzuata göre 1996 yılında aldığınız E sınıfı ehliyet ile Tır kullanabilirsiniz. Bir yanlışlık yapıldı ise, nüfus müdürlüğüne başvurarak yanlışlığın düzeltilmesini talep edebilirsiniz.

  12. 2010 yılında E sınıfı
    2011 yılında A2 sınıfı ehliyetlerim var. Bugünün şartlarında neleri kullanabilirim?
    (Özellikle şehir içi veya şehirler arası yolcu taşıyan otobüs ve kamyonların hepsini (damperli dahil) kullana bilir miyim?)
    Src2,Src4 ve pisikotekbiğim var

    1. Otobüs, kamyon, motosiklet kullanabilirsiniz. Tır kullanamazsınız. Damperli de olsa kamyon kullanabilirsiniz. Ancak bazen tır ile damperli kamyonlar karıştırılabilmekte. Kullandığınız ararcın kamyon olduğundan emin olmanızı öneririm. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak Ce sınıfı tır ehliyetini biz de veriyoruz. Ankara da Faaliyet gösteriyoruz. Sınav tarihleri ve fiyatlar hakkında bilgi almak için 0312 378 08 09 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  13. Merhaba hayırlı günler, ben 21.03.1997 ehliyetimi aldığım.
    Benim B sınıfı ehliyetim var, ben sınıf yükseltmek istiyorum.
    Acaba nasıl E sınıfı ehliyet alabilirmiyim?
    Ben eski sisteme mi tabiyim, yoksa yeni sistemedeki gibi C D ehliyet alarak sonramı E’ye hak kazanacağım?
    Yazılı sınava girmem gerekecek mi yoksa sadece direksiyon sınavını mı vermem gerekecek?
    15 m boyunda 20 tona yakın bir otobus karavanla yük taşımayı planlıyorum. Ayrıca ben utv taşımak istiyorum.
    1tona yakın bir aracı otobuse arkadan özel askı aparatla taşımam mümkün mu acaba…
    Romörk bağlantı araç çekmek istemiyorum yanlış anlaşılmak istemem..
    Ben askı aparatla 1 tona yakın utv taşımak istiyorum.
    Vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok tekeşkkürt ederim

    1. B sınıfı ehliyetinizi büyütmek için sadece direksiyon sınavına giriyorsunuz. Yazılı sınavdan muafsınız. Siz de diğer herkes gibi yeni tip ehliyet sistemine tabisiniz, bundan dolayı E sınıfı ehliyet alamazsınız. Kullanacağınız aracın türüne göre D,C veya Ce sınıfı ehliyetlerden birisini alabilirsiniz. Diğer sorularınız ile alakalı aracınızın teknik bilgilerini bilmeden cevap vermem doğru olmaz. Uygun bir zamanda şubelerimizden birisine aracınızın ruhsatı ile gelerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

  14. 2002 yılında e ehliyet aldım o zaman tır kullanabiliyordum diye biliyorum
    Hangi araçları kullanabilirim

    1. 2022 yılında aldığınız E sınıfı ehliyet ile Kamyon, otobüs ve otomobil kullanabilirsiniz. Tır ve motosiklet kullanamazsınız

  15. 2013 E sınıf ehliyet C sınıfı kullanabilir mi? 2016 öncesi E sınıf alanlar C sınıfınıda kullanabilirler diye duydum

    1. 2013 E sınıfı C sınıfını kapsamakta. Yani siz kamyon ve otobüs kullanabilirsiniz. Ancak tır kullanamazsınız. Tır için Ce sınıfı tır ehliyeti almanız gerekir. Ensar Melik Sürücü kursu olarak biz de Ce sınıfı tır ehliyeti vermekteyiz. ANKARA da faaliyet gösteriyoruz. Fiyatlar ve sınav tarihleri hakkında bilgi almak için 0312 329 00 00 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilirsiniz.

        1. Otobüs kullanamazsınız. Tır kullanabilirsiniz. Tır kullanabilmek için Ce sınıfı Tır ehliyeti almanız gerekir. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak biz de Ce sınıfı tır ehliyeti veriyoruz. Ankara da Faaliyet gösteriyoruz. Sınav tarihleri ve fiyatlar hakkında bilgi almak için 0312 378 08 09 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

        1. Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil kullanabilirsiniz. Tır ve motosiklet kullanamazsınız. Motosiklet için A1-A2-A sınıfı ehliyetlerden birini; Tır için Ce sınıfı tır ehliyetini almanız gerekir. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak biz de A1,A2,A,Ce sınıfı ehliyetleri veriyoruz. Ankara da Faaliyet gösteriyoruz. Sınav tarihleri ve fiyatlar hakkında bilgi almak için 0312 329 60 00 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  16. Merhaba 2015 yılından beri d sınıfı ehliyetim var kar küreme aracı kullana bilirmiyim yoksa kursa mı gitmeliyim yol gösterir misiniz

    1. Kar küreme makinası için “Kar Küreme Aracı Ehliyet Operatörlük Belgesi” alıp G sınıfı ehliyet olarak ehliyetinize işletmeniz gerekiyor. 2015 d sınıfı ehliyetiniz ile kullanamazsınız

  17. Slm mevlüt ben 97 nin 3 ayında e sınıfı ehliyeti kazandım 6ay geciktirdim 9.ayda çıkarttım tır kullanabilirmiyim

    1. Maalesef tır kullanamazsınız. Çıkarttığınız ay baz alınıyor ehliyet kapsamının hesaplanmasında, hak kazandığınız a değil.

        1. Rica ederim, faydalı olabiliyor isek amacımız hasıl olmuştur. Sorunuza gelecek olursak, 2004 D sınıfı ehliyet ile tır ve ve otobüs kullanabiliriz, ancak kamyon kullanabilirsiniz. Ensar Melik Sürücü kursu olarak tır ve otobüs ehliyetleri ni vermekteyiz. Fiyatlar ve sınav tarihleri hakkında bilgi almak için 0312 378 08 09 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilirsiniz.

          1. İsrafil Atalay

            2005 yılında e ehliyeti aldım o tarihte en büyük Ehliyet buydu tırı da kullanıyordu şimdi kullanmıyor bu nasıl bir hak kaybı.

          2. 2005 yılında alınan E sınıfı ile tır kullanamazsınız. O zaman da kullanamıyordunuz, yanlış hatırlıyorsunuz. Sizin aldığınız yılda tır kullanmak isteyenler E sınıfı ehliyetin yanında, D sınıfı tır ehliyeti alıyorlardı. Bu nedenden, 2005 E sınıfı ehliyetiniz ile kamyon ve otobüs kullanabilirsiniz ancak tır kullanamazsınız. Tır kullanabilmek için Ce sınıfı tır ehliyeti almanız gerekiyor. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak Ce sınıfı tır ehliyeti vermekteyiz. 0312 329 60 00 numaralı telefondan fiyatlar ve sınav tarihleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

          3. Ökkeş yalçıner

            Selam aleyküm 2001 de aldığım e sınıf ehliyetimi şu an c sınıf ehliyeti oldu bu ehliyetimi yenilerken oldu yır kullanabilir miyim saygılar

          1. E sınıfı ehliyetimin tarihi 28.04.1997 bu tarih tır kullanabilmeme imkan veriyor mu?

          2. Trafik mevzuatında,
            “…E sınıfı sürücü belgeleri (28/4/1997 tarihinden önce alınanlar) M, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve F sınıfı sürücü belgesi,
            E sınıfı sürücü belgeleri (28/4/1997 tarihinden sonra alınanlar) M, B1, B, C1, C, D1, D ve F sınıfı sürücü belgesi…”
            şeklinde düzenleme yapılmıştır. Tam 28/4/1997 tarihi ile alakalı ise bir yasal boşluk bulunmaktadır. Tam bu tarihte E sınıfı ehliyet alanların durumu belirsizdir. 28/4/1997 den önce ehliyet alanları, farklı bir statüye koyma yönündeki irade dikkate alındığında, 28/4/1997 tarihinde ehliyet alanların tır kullanamayacağı yorumunu yapmak mümkündür. Size tavsiyem konu ile alakalı bir avukattan destek yönünde olacak. Söz konusu belirsizlikten dolayı sorunuza net cevap veremiyorum.

      1. 2015, te E ehliyeti aldım şuan ehliyetimi büyüttüm CE yaptım hangi araçları kullanabilirim otobüs varmi içinde

          1. Merhaba, önce C sonra Ce sınıfı ehliyet almanız gerekmektedir. Direk Ce alamıyorsunuz.

  18. Cengiz. Kuloğlu.

    Hocam kolay gelsin ben. 1997. 7. Ayda. E sınıfı ehliyet aldım. Tr. Kullanabilirmiyim. Saykılar. Hocam

        1. 2000 yılında aldığınız E sınıfı ehliyet ile römorklu araç kullanamazsınız. Römorklu araç kullanabilmek için, römork takacağınız aracın türüne göre Be, Ce, De, C1e, D1e ehliyetlerinden birini almanız gerekir. Ce sınıfı tır ehliyeti almanızı öneririm. Ce sınıfı tır ehliyeti aldığınızda Be,De,D1e,C1e ehliyetlerini de almış olursunuz. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak Ce sınıfı tır ehliyeti ve diğer tüm ehliyetleri vermekteyiz. Ankara Keçiören de faaliyet gösteriyoruz. 0312 329 60 00 numaralı telefondan fiyatlar ve sınav tarihleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

        1. Kamyon kullanabilirsiniz ancak tır kullanamazsınız. Tır kullanabilmek için Ce sınıfı tır ehliyeti almanız gerekir. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak biz de Ce sınıfı tır ehliyeti veriyoruz. Ankara da faaliyet gösteriyoruz. 0312 329 60 09 numaralı telefondan fiyatlar ve sınav tarihleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

  19. Merhaba ben 2004 yılında e sınıfı ehliyet aldım o zamanlarda e sınıfı ehliyetle tır kullanan insanlar vardı çevremizde fakat şimdi yeni ehliyetimde ben tır kullanamıyorum ne yapmam gerekir tşk

    1. Maalesef 2004 yılında aldığınız E sınıfı ehliyet ile tır kullanamazsınız. E sınıfı ehliyetin alındığı yıla göre kullandığı araçlar değişmektedir. Tır kullanmak istiyorsanız Ce sınıfı tır ehliyeti almalısınız. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak Ce sınıfı tır ehliyeti vermekteyiz. Ankara da faaliyet gösteriyoruz. 0312 329 60 00 numaralı telefondan fiyatlar ve sınav tarihleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

  20. Iyi günler hocam ben 2013 yılında E+ a2 sinifi ehliyet aldim e devlette D sinifi olarak görünüyor ve 2015 de D sinifi ehliyeti kazanmıştım ve o sıralar yurt dışına gittim ve ve 3 yıl sonra geri döndüm ve 2 yıl suresi varmış ehliyet dosyasının bu dogru mu

    1. Doğrudur. Sertifikanızı 2 yıl içerisinde ehliyete çevirmeniz gerekmektedir. Çevirmeniz halinde dosyanız yanar.

  21. Merhabalar. 2011 de e sınıfı ehliyet aldım. Şu an tır kullanabilmek için hangi sınıfı almam gerek? Ce alırsam römorklu otobüs de kullanabilir miyim?

    1. Tır kullanmak için Ce sınıfı ehliyet almanız gerekmektedir. Ce sınıfı ehliyet almanız durumunda, De sınıfı Römorklu otobüs de kullanabilirsiniz. Ce sınıfı tır ehliyeti, src belgesi, psikoteknik belgesi gibi sizin ihtiyaç duyabileceğiniz tüm belgeleri Ensar Melik Sürücü Kursu olarak vermekteyiz. 0312 378 33 10 numaralı telefondan fiyatlar ve sınav tarihleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

  22. merhaba ben 2010 da direk e sınıfı ehliyet aldım ve daha yenilemedim yeni yenilicem yeni yasaya göre ben hangi araçları kullanabilirim teşekürler

      1. Ahmetyakut@gmail.com

        Eski 1977 de aldığım E sınıfı ehliyetim var ehliyetim yenilemek için sağlık raporu için müracaat ettim raporda ticari araç kullanamaz yazısı var benim de Fort Transit Yük nakli Hususi yazan aracım var Ehliyetimi B sınıfına cevirince Ticari araç kullanamaz yazısı olunca Bu aracımı Trafik kurallarına göre kullanmamda bir sakınca olur mu

          1. Gencer çalışan

            1995 senesi E sınıf ehliyet aldım 750 kilo üstü çekme karavan kullanabiliyor muyuz

  23. Merhaba 2004 yılında E sınıfı ehliyet aldım eski ehliyetim de E yazıyor ancak e devlet uzerinden yapılan sorguda B sınıfı olarak değişmiş neden böyle yanlışlık mı var…? teşekkür ederim

    1. 2004 yılında alınmış E sınıfı ehliyetiniz var ise bu ehliyetinizin yeni ehliyet kartınıza D sınıfı olarak işlenmesi gerekir. B olarak işlendi ise bir yanlışlık yapılmıştır. Nüfus müdürlüğüne dilekçe verip düzeltilmesini isteyebilirsiniz.

  24. Merhaba 2012 de B sınıfı 2015 yılında E sınıfı ehliyet almıştım. Eski tip sürücü belgem var ben bunu yenilemeden önce tır kullanabilmem için CE sınıfı ehliyet almak istiyorum. Sadece CE sınavına mı gireceğim yoksa önce C sonra CE sınavına mı girmem gerekiyor şu anki ehliyetim C sınıfını kullanıyor ama bi kaç kişi yeni ehliyette C sınıfı kullanamayacaksın dedi kafamı karıştırdı. Birde CE ehliyet sınavına girdiğimde BE C1E CE D1E DE sınıflarınıda kullanabiliyormuyum yoksa sadece CE mi kullanabiliyorum?

    1. Sizin ehliyetiniz C sınıfı kapsamakta. C den Ce ye geçiş yapacaksınız. Tekrar C sınıfı ehliyet almanıza gerek yok. Ce sınıfı ehliyeti aldığınızda ehliyetiniz BE C1E CE D1E DE kapsayacak. Yani bu ehliyetleriniz de olacak. Eski tip ehliyetinizi yenisine çevirmeden Ce ye geçiş yapamazsınız. Öncelikle nüfus müdürlüğünden randevu alıp eski ehliyetinizi 15 tl karşılığında yeni ehliyete çevirmelisiniz. Daha sonra C den Ce ye geçmek için başvuru yapabilirsiniz. Ensar melik Sürücü Kursu olarak Ce sınıfı tır ehliyetini ve ihtiyacınız olan Src ve psikoteknik belgelerini vermekteyiz. 0312 378 08 09 dan fiyatlar ve sınav tarihleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

  25. Selamın aleyküm abim 09.12.2014 yılında almış olduğum ehliyetim ile şuan hangi araçları kullanabiliyorum ve tir kullanmak için şuan ne yapmam gerekir

    1. 2014 yılında aldığınız b sınıfı ehliyet ile 16+1 minibüs kullanabilirsiniz. Tır ve kamyon kullanamazsınız. Tır kullanabilmek için önce C sınıfı kamyon ehliyeti, sonra Ce sınıfı tır ehliyeti almanız gerekir. Ayrıca Src 4 ve Psikotekniğinizin de olması gerekiyor. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak tüm bu belgeleri veriyoruz. Sınav tarihleri ve ücretler için 0312 378 08 09 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

      1. 21.11.2020 de E sınıfı ehliyetim var 4tane serecemde var piskoteknik var tır sürebilmem için ne yapmam lazım

        1. Kamyon kullanabilirsiniz, ancak tır kullanamazsınız. Tır için Ce sınıfı ehliyet almanız gerekir. Ensar Melik sürücü kursu olarak biz de Ce sınıfı tır ehliyeti vermekteyiz. 0312 378 08 09 dan fiyatlar ve sınav tarihleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

    2. Mrb benim 2007 de almış olduğum e sınıfı ehliyetim var bunu ce sınıfı ehliyete donusturmem için önce c ehliyeti almam gerekiyormu yoksa ce sinifina geçiş hakkım varmı ? Teşekkürler

      1. Sizin c sınıfı ehliyet almanıza gerek yok. Mevcuttaki E sınıfı ehliyeyiniz C sınıfı ehliyeti kapsamakta. Tır kullanmak istiyorsanız, Ce sınıfı tır ehliyeti almanız gerekiyor. Ensar Melik sürücü kursu olarak Ce sınıfı tır ehliyeti vermekteyiz. 0312 329 60 00 numaralı telefondan fiyatlar ve sınav tarihlerini hakkında bilgi alabilirsiniz.

          1. Otomobil, Kamyon, kamyonet ve 16+1 araç kullanabilirsiniz. Otobüs ve tır kullanamazsınız.

  26. Mehmet Ali sağanak

    S.a kardeşim size bir sorum olacak 28/04/1997 tarihinden sonra e sınıfı ehliyet almış kişiler tır kullanamıyor peki bu kanun ne zaman çıktı,bu kanunun ne zaman çıktığı tarihi biliyorsanız bilgilendirirseniz sevinirim

    1. A.S. Mevzuat 1997 de çıktı. Bu tarihten sonra alınan E sınıfları ile kamyon kullanabilirsiniz ancak tır kullanamazsınız.

        1. Kullanamazsınız. Ce sınıfı tır ehliyeti almanız gerekiyor. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak Ce sınıfı Tır ehliyeti vermekteyiz. Fiyatlar ve sınav tarihleri hakkında bilgi almak için 0312 378 08 09 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  27. Merhaba kolay gelsin ben 2010 yılında B sınıfı ehliyet olduğundan E sınıfı ehliyet aldım ama sadece direksiyon sınavına girmiştim şimdi tır ehliyeti almak istiyorum bunda yazılı sınava girmek gerekiyormu birde E sınıfından direk tir ehliyeti alabilinirmi teşekürler

    1. E den Tır e direk geçiş yapabilirsiniz. Sadece direksiyon sınavına gireceksiniz. Yazılı sınavdan muafsınız. sınav tarihleri ve fiyatlar hakkında bilgi almak için 0312 378 08 09 dan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    1. Kullanamazsınız. Ce sınıfı tır ehliyeti almanız gerekiyor. Ensar Melik olarak tır ehliyeti, Src Belgesi, Psikoteknik belgesi vermekteyiz. Fiyatlar ve sınav tarihleri hakkında bilgi almak için 0312 378 08 09 dan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  28. ben ehliyet aldigimda en buyuk e sinifiydi ve tir kullanabiliyordu ben sinavdan gectim belgemi aldim ama ehliyeti gec cikarttigim icicn eski ehliyette e sinifiidi yeni ehliyette tir gozukmuyor ne yapmam gerekiyor

          1. 1990 yılında c sınıfı ehliyet aldım 2008 yılında e sınıfı ehliyet aldım. Tır kullanabilir iyim.

          2. Kamyon kullanabilirsiniz ancak Tır kullanamazsınız. Tır kullanabilmek için Ce sınıfı tır ehliyeti almanız gerekir. Fiyatlar ve sınav tarihleri hakkında bilgi almak için 0312 378 08 09 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

          1. E+D surucu belgesi aldim o yillarda tir icin bu diyorlardi bizde bunu aldik e d yani kullanir tiri

          2. E + D şeklinde aldıysanız, tır kullanabilirsiniz. Başka ehliyet almanıza gerek yok.

    1. ALİ ihsan kılıç

      Yav dayı e ehliyeti olanlar tır kullanamaz tamam tır kullanmak için e ehliyet iptal yeniden ce mi alınacak yeniden sınav direksiyon falan filan mı yoksa sadece c ehliyeti e ehliyeti olana ce oluyormu e var c alınca ce oluyormu.

      1. E ehliyeti olan tır kullanamaz şeklinde bir durum yok. E sınıfı ehliyetinizi aldığınız yıla göre kullandığınız araçlar değişiyor. Çok eski E sınıfı ehliyetler tır da kullanabiliyorlar. C ve e ehliyetleriniz olduğunda Ce olmuyor. Ce sınıfı ehliyet farklı bir ehliyet türü. C ve E ehliyetleri olanlar, E sınıfı ehliyetlerinin alındığı yıl tır kullanmalarına imkan tanımıyor ise, sadece direksiyon sınavına girerek Ce sınıfı ehliyet alabilirler ve tır kullanabilirler. Ensar Melik sürücü Kursu olarak Ce sınıfı tır ehliyetini biz de veriyoruz. Fiyatlar ve sınav tarihleri hakkında bilgi almak için 0312 378 08 09 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  29. 2003 yılında B sınıfı ehliyet aldım şimdi tir ehliyeti almak istiyorum direk E sınıfı ehliyet alabilirmiyim

    1. Sizin önce C sonra Ce sınıfı ehliyet almanız gerekir. Her iki belgeyi de vermekteyiz. Fiyat ve diğer detaylar hakkında 0312 378 08 09 numaralı telefonumuzdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

  30. Oğuz Aleçakır

    15.01.1996 c 15.01.1996 d ve 19.10.1999 e sınıfı ehliyet de yazanlar bunlar ve 10 yıldır tır kullanıyorum.Bugün ehliyet yenilemeye gittim söylenen şu c ve d aynı tarihte verilemez ve tır kullanamazsin lütfen yardımcı olur musunuz

    1. Ehliyetinizi usulünüze uygun aldıysanız, idare mahkemesinde iptal davası açarak Tır ehliyetini yeni ehliyet kartınıza işletebilirsiniz. Ancak c ve d sınıfı ehliyetin aynı tarihte verilemeyeceği hususunda haklılar, o şekilde alamamanız gerekiyordu.

  31. Öncelikle mrb şimdiden tsk ederim 2007 yılında E sınıfı ehliyet aldım bu ehliyetim le birlikte src 4 ve pisko tekniğimde vardır E sini ehliyetim le beton mikseri kullanabilirmiyim

    1. Merhaba beton mikserini kullanabilmek için hem C sınıfı Kamyon ehliyetinizin hem de beton mikseri operatörlüğü belgenizin olması gerekir. Sizin 2007 tarihli e sınıfı ehliyetiniz olduğundan, C sınıfı ehliyetiniz de var sayılır. Sadece Beton Mikseri operatörlüğü belgesi almanız ve bu belgesi G sınıfı ehliyet olarak ehliyetinize işletmeniz gerekmektedir. Bu işlemi yapmanız durumunda Beton mikserini trafikte kullanabilirsiniz.

  32. iyi günler ben 1987 de B sınıfı ehliyet aldım binek aracıma çeki demiri taktırıp 750 kg kadar romörk takabilir miyim yada küçük karavan.teşekkürler

    1. Merhaba 87 tarihi b sınıfı ehliyetiniz ile römorklu araç kullanamazsınız. Bunun için Be sınıfı ehliyet almanız gerekiyor. Alacağınız Be sınıfı ehliyet ile azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramı geçmeyen römork veya yarı römork içeren birleşik araçları kullanabilirsiniz. Ensar melik sürücü kursu olarak Be sınıfı ehliyet vermekteyiz. Detaylı bilgi için 0312 378 08 09 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz

      1. Merhaba 1993 yılında b sınıfı ehlihet aldim 2013 yılında e ye cevirdim ozaman icin en by ehliyet e idi simdi kanun değiştiği icin e ehliyet ile tir kullanamıyorum
        E bu kazanılimış hakkın iptali olmuyormu

        1. 2013 yılındaki verilen E sınıfı ehliyet otobüs ehliyeti idi. Bundan dolayı siz aldığınız yıl da tır kullanamıyordunuz. O yıllarda tır kullanmak için D sınıfı ehliyet veriliyordu. Bu nedenlerden kazanılmış hak kapsamında olmamaktadır. Tır kullanabilmek için Ce sınıfı tır ehliyeti almanız gerekiyor. Ensar melik Sürücü Kursu olarak Ce sınıfı ehliyet vermekteyiz. 0312 378 08 09 numaralı telefonumuzdan fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

          1. Merhabalar, 28/04/1997 tarihinden öncekiler E sınıfı ehliyetli kişiler Tır kullanılıyor iken, 28/04/1997 tarihinden sonra E sınıfı ehliyet almış kişiler tır kullanamıyor bu kanuna göre, bu kanun hangi amaçla ve gerekçe ile çıkarıldı? Vatandaşlar olarak merak ediyoruz. Detaylı bilgilendirme yaparsanız seviniriz.

          2. Merhabalar, sorunuzun muhatabı maalesef biz değiliz. Devletin yetkili mercilerini bunun nedeni sorabilirsiniz. Nedenini bilmiyorum, ancak yasal durum bu şekilde. Biz Ensar Melik Sürücü Kursu olarak sadece ehliyet ile alakalı hususlarda merak ettiklerinize cevap vermeye çalışıyoruz. Amacımız elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmak.

  33. 1986 yılında E sınıfı ehliyet almıştım. O dönemde iş makinaları hariç tüm motorlu araçları kalabilmekte idi. Şimdi hangi araçları kullanabilmektedir. Teşekkürler.

    1. Ehliyetiniz M, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve F ehliyetlerini kapsamakta. Motosiklet ve iş makinası dışındaki araçları kullanabilirsiniz.

  34. 1986 Yılında B sınıfı ehliyet aldım. Daha sonra 1992 yılında E sınıfına yükselttim. Şimdi de 16/09/2021 yılında A sınıfı ehliyet aldım. Kullanmadığım bir araç kalmıyor bu durumda. Kullanabildiğim tüm sınıflar aşağıdaki gibi sanıyorum.
    A, A1, A2, B, B1, BE, C, C1, C1E, CE, D, D1, D1E, DE, F, M

    1. Ehliyetiniz sizin de ifade ettiğiniz gibi A, A1, A2, B, B1, BE, C, C1, C1E, CE, D, D1, D1E, DE, F, M sınıfı ehliyetleri kapsamaktadır. Sadece G sınıfı iş makinası ehliyetiniz bulunmamakta. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak G sınıfı ehliyeti veren sayılı kurumlardan biriyiz. Almayı düşünürseniz, 0312 329 60 00 numaralı telefonumuzdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    1. Ruhsatta kamyon olarak geçen araçları kullanabilirsiniz, damperli yada dampersiz fark etmez. Ruhsatta kamyon olarak geçmesi yeterli.

  35. merhaba 1992 de C SINIFI aldım 27,02,1998 de E sınıfına çevirdim şimdi yeni ehliyette hangi araçları kullanacam birde CE SINIFI na geçmiyormu yada geçmesi için ne yapmam lazım iyi çalışmalar

    1. Siz mevcut ehliyetinizle Otobüs ve Kamyon kullanabilirsiniz. Ancak tır kullanamazsınız. Tır için Ce sınıfı ehliyet almanız gerekir. Sadece direksiyon sınavına girerek Ce sınıfı ehliyet alabilirsiniz. Yani yazılı sınavdan muafsınız. Ensarmelik Sürücü Kursu olarak Ce sınıfı tır ehliyeti vermekteyiz. Fiyat ve diğer detaylar için 0312 378 33 10 numaralı telefonumuzdan bilgi alabilirsiniz.

    1. Sizin sürücü belgeniz M, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve F sınıfı ehliyetleri kapsamakta. Ancak motor ehliyetini kapsamamaktadır. Motor kullanabilmek için A1,A2 veya A sınıfı ehliyetlerden birini almanız gerekiyor. Tüm bu ehliyet türlerini Ensar Melik Sürücü Kursu olarak vermekteyiz. Fiyat ve diğer detaylar için 0312 329 60 00 numaralı telefonumuzdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

      1. Merhaba 2004 yilinda e sinifi ehliyet aldim ,yazilarinizi okudum ve anladigim kadariyla tir kullanamiyorum. Peki tir ehliyetine sahip olmak icin bugun basvuru yapmis olsam sinavlardan basirili olmak sarti ile nezaman elime gecer

        1. Merhaba, ortalama 1-1,5 ay içerisinde mezun olabilirsiniz. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak biz de tır ehliyeti vermekteyiz. Dilerseniz 0312 378 33 10 numaralı telefonumuzdan bizimle iletişime geçip fiyat ve diğer detaylar hakkında bilgi alabilirsiniz.

          1. ılk ehlıyet tarıhım 28,10,1993, B sınıfıydı 1998 yılında E sınıfı aldım sımdı muracat ettıgımde B,B1,C,C1,D,D1,F,M Bu sınıflarda kullana bılırsın dıye yazıyor yanlıslık varrmı

    1. 2011 tarihli e sınıfı ehliyet ile tır kullanamazsınız. Tır kullanabilmek için Ce sınıfı ehliyet almanız gerekir. Ensarmelik olarak Ce sınıfı ehliyet vermekteyiz. Fiyat ve diğer detaylar hakkında bilgi almak için 0312 378 33 10 numaralı telefonumuzdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  36. 2001 yılında E sınıfı ehliyet aldim…src yi sınavsız alabiliyormuyum…ne yapmalıyım…ve hangi araçları kapsar…aldığım src ile kamyon kullanabilirmiyim

    1. 2001 E sınıfı ehliyetiniz ile sınavsız olarak Src 1 ve Src 3 alabilirsiniz. Ehliyetiniz kamyon ehliyetini de kapsadığından 2001 E sınıfı ehliyetiniz ile kamyon da kullanabilirsiniz. Src muafiyetin nasıl yapıldığını öğrenmek için tıklayabilirsiniz. Açılan sayfanın alt kısmındaki sınavsız src belgesi başlıklı görsel adımları takip edebilirsiniz.

  37. Motosiklet ve taksi kullanabilmek için 1982 yılı 9 ayında profesyonel ehliyet aldım ve 3 yıl motosiklet kullandım. Şimdi motosiklet kullanamıyorum. Amatör profesyonel ve ağır vasıta şeklindeki ehliyetli ne zaman değişti. Bilgi verebilirmisiniz.

    1. Sizin bahsettiğiniz uygulama çok çok eski yıllara ait bir uygulamadır. 28/4/1997 yılında yapılan bir mevzuat değişikliği ile bu uygulama terk edildi. Ancak o yılda kazanmış olduğunuz haklar korunmakta. Bulunduğunuz ilçedeki nüfus müdürlüğüne gidip, eski ehliyetinizi yenisi ile değiştirmek istediğinizi söylerseniz, ehliyetinizin bu zamanki karşılığı olan sürücü belgesini vereceklerdir. Aldığınız zaman ehliyetiniz ne kullanmaya imkan tanıyor ise, şuan da o araçları kullanabilirsiniz.

  38. Merhaba 25 07 1997 tarıhınde e sınıfı ehlıyetım var hangı araç kullanabılırm tır kullanabılırmıyım

    1. M, B1, B, C1, C, D1, D ve F sınıfı sürücü belgelerine sahip oluyorsunuz. Yani Tır ve motorsiklet hariç diğer araçları kullanabilirsiniz.

      1. Merhaba benim 2005 E sınıfı ehliyetimvar serece belgesi almak zorundayım serece belgesi almadan kullana bileceğim araçlar nelerdir

        1. Ticari araçları Src Belgesi ve Psikoteknik olmadan kullanamazsınız. Özel kullanıma özgülenmiş araçları ise Src ve Psikoteknik olmadan kullanabilirsiniz.

    1. Hayır kullanamazsınız. Sizin Ce sınıfı ehliyet almanız gerekiyor. Ayrıca ehliyet yılınızdan dolayı sınavsız olarak Src Belgesi de alabilirsiniz.

  39. Merhaba ben 2012 yılında e sınıfı ehliyet aldım hangi arçları kullana bilirim motorlu bisiklet kullana bilirmiyim hangi motorlu bisikletleri kullanabilirim

    1. Otobüs, minibüs, kamyon ve otomobil kullanabilirsiniz. Motorlu bisiklet kullanamazsınız. Motorlu bisiklet için, kullanacağınız motorlu bisiklet türüne göre M,A1,A2,A sınıflarından birisini almanız gerekiyor. Tüm bu sınıfları Ensar Melik Sürücü Kursu olarak vermekteyiz. Fiyatlar ve detaylar hakkında bilgi almak için 0312 911 25 04 numaralı telefonumuzdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  40. 1993 tarihinde ESınıfı ehliyet aldım tır surebiliyordum yıprandığı için yeniledim ama yenide CE yani tır yok naapmalıyım nereye başvurmalıyım düzelir mi

    1. Siz 1993 yılında aldığınız E sınıfı ehliyet ile tır kullanabilirsiniz. Hukuken verilen hakkın geri alınması mümkün değildir. Aksi davranış hukuki güvenlik ilkesine aykırılık teşkil eder. Eğer E sınıfı ehliyetinizi aldığınız yılı doğru hatırlıyorsanız 93 tarihli e sınıfı ehliyet ile tır kullanabilirsiniz. Aldığınız yıldaki haklarınız korunur. Nüfus müdürlüğüne dilekçe ile başvuruda bulunup yanlışlığın giderilmesini ve haklarınızın iadesini talep edebilirsiniz. Talebinize olumlu yanıt verilmemesi veya sessiz kalınması halinde idare mahkemesine giderek, ilgili idari işlem aleyhine iptal davası açabilirsiniz.

  41. 28.12.210 yılında E sınıfı ehliyet almıştım ehliyetimi yeniledikten sonramı tır ehliyeti için başvuru yapmam gerek yoksa önce tır ehliyeti için sürücü kurusuna başvuru yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim

    1. Merhaba, ehliyetinizi yenilemeden, tır ehliyetine kaydınız yapılamıyor maalesef. Önce nüfus a gidip yeni ehliyet kartınızı almalısınız. Daha sonra herhangi bir sürücü kursuna gidip Ce sınıfı ehliyet için kayıt yaptırabilirsiniz. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak biz de tır ehliyeti vermekteyiz. Fiyat ve diğer detaylar hakkında 0312 911 25 04 numaralı telefonumuzdan bilgi alabilirsiniz.

        1. Kullanabilirsiniz. Eski ehliyetinizi yeni ehliyet kartına çevirdiğinizde A sınıfı ehliyet tanımlı olarak gelecektir.

  42. Slm
    1994 c sınıfı aldım
    2014 E sınıfı aldım
    Şimdi ben tır kullanabıliyormuyum
    Kanunen tesekkur ederım

    1. Merhaba, 1994 yılında aldığınız C sınıfı ehliyet kamyon ehliyetidir. 2014 yılında aldığınız E sınıfı ehliyet ise otobüs ehliyetidir. Siz bu ehliyetler ile tır kullanamazsınız. Tır kullanmak için “Ce” sınıfı Tır ehliyet almanız gerekiyor. Bu ehliyeti sadece Direksiyon sınavına girerek alabilirsiniz. Yazılı sınavdan muafsınız yani. Ayrıca 1994 yılında alınan B sınıfı ehliyetiniz olduğundan Src Belgesinden de muafsınız. Yani sınavsız Src belgesi de alabilirsiniz. Tır ehliyeti fiyatları ve diğer detaylar hakkında bilgi almak için 0312 378 33 10 numaralı telefonumuzdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. İyi günler.

    1. Eski D sınıfı ehliyetler kalktı. Şu an tır kullanmak için Ce sınıfı ehliyet almanız gerekiyor. Bir sürücü kursuna başvurup Ce sınıfı Tır ehliyeti alabilirsiniz.

    1. 2007 yılında aldığınız e sınıfı ehliyet ile tır kullanamazsınız. Ancak kamyon kullanabilirsiniz. Tır kullanmak için Ce sınıfı ehliyet almanız gerekiyor.

      1. 2007 yılında E A2 ehliyeti aldım yenileme işlemleri için nüfusa basvurdum ama e devlet te E gözükmüyor neden iptal oluyor acaba ne yapmalıyım saygılarımla

        1. Eski E’ ler artık “D” olarak geçiyor. Bu nedenden dolayı E devletinizde B,D1,D ve C olarak geçer ehliyetiniz. Siz otobüs, minibüs, motosiklet ve kamyon kullanabilirsiniz. Tır kullanamazsınız. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak Ce sınıfı ehliyetleri veriyoruz. Ankara da Faaliyet gösteriyoruz. Sınav tarihleri ve fiyatlar hakkında bilgi almak için 0312 329 60 00 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    2. İyi çalışmalar 19.02.1987 de b sınıfı ehliyeti aldım,daha sonra 19.09.2006 da e sınıfı ehliyeti aldım, yeni yasaya göre hangi araçları kullanabilirim.

      1. Otobüs ve kamyon kullanabilirsiniz. Tır kullanamazsınız. Tır kullanmak için Ce sınıfı ehliyet almanız gerekir.

        1. Bütün yorumları tek tek okudum , hiç birini boş geçmemişsiniz . Helal olsun size hepsinin adına tek tek bende teşekkür ederim .

          1. Bence saçmalık 1997 neoluyo haksızlıkbu cobanindavar.ehliyeti.arabakullanamiyo.bence surenherkese verilmesi lazım evrakların.haksizlik

          2. Hocam ben yeni 2022 D sınıfı ehliyeti aldım benim ısuzu NPR araçım var ruhsata kamyon yazıyor bu duruma göre kamyon kullana bilirmiyim

          3. D sınıfı ehliyet ile otobüs sınıfı araçları kullanabilirsiniz. Ancak kamyon ce tır kullanamazsınız. Kamyon ve tır kullanabilmek için sırasıyla C ve Ce sınıfı ehliyet almanız gerekir. Ensar Melik Sürücü Kursu olarak C ve Ce sınıfı ehliyetleri biz de veriyoruz. Ankara da Faaliyet gösteriyoruz. Sınav tarihleri ve fiyatlar hakkında bilgi almak için 0312 329 60 00 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir