2021 Motor Ehliyeti Fiyatı

Merhaba, bu yazımızda sizleri 2021 yılına ait en güncel motor ehliyeti fiyatları hakkında bilgilendireceğim. Yazımızın devamında, motor ehliyetinin fiyatının ne olduğunu, motor ehliyeti almak isteyen adayların hangi sınavlara girmek durumunda olduğunu, mezun olup sertifikasını almaya hak kazananların sertifikasını ehliyete çevirmek için devlete ne kadar harç ödeyeceğini ve daha nice merak edilen sorunun cevabını bulabileceksiniz. Amacımız motor ehliyeti alma düşüncesinde olan adayların ihtiyacı olan tüm bilgileri tek bir makalede toplayabilmektir. Bu amaca hizmet edecek netlikte bir yazı kaleme almaya çalıştım. Lafı fazla uzatmayalım, hadi gelin motor ehliyeti almayı isteyenler neleri merak ediyormuş birlikte inceleyelim.

Öncelikle belirtmemde fayda var ki 4 çeşit motor ehliyeti bulunmakta. Biz bu yazımızda daha önce hiç ehliyet almamış ilk defa motor ehliyeti alma düşüncesindeki adaylar için fiyat bilgisi paylaşacağız. Eğer sizin daha önce almış olduğunuz B sınıfı veya başka sınıflarda ehliyetiniz var ise, aşağıdaki paylaşılan fiyatlardan çok daha ucuza motor ehliyeti alabilirsiniz. Ayrıca daha önceden alınmış bir ehliyetiniz var ise teorik sınava da girmeniz gerekmiyor. Sadece direksiyon sınavına girerek hızlı bir şekilde motor ehliyetinizi alabilirsiniz. Yaşınız 18 ve üzerinde ise motor ehliyetinden önce B sınıfı ehliyet almanızı öneririm. B sınıfı ehliyet fiyatları hakkında bilgi edinmek için 2021 B sınıfı ehliyet fiyatları başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

2021 Motor Ehliyeti Fiyatı Ne Kadar?

Bilindiği üzere 2016 yapılan mevzuat değişikliği ile Sürücü kurslarında taban fiyat uygulamasına geçildi. Diğer tüm ehliyet sınıflarında olduğu gibi motor ehliyeti sınıflarında da taban fiyatlar il valiliklerince belirlenmekte. Aşağıda sizler için paylaştığım fiyatların Ankara valiliğinin 2021 yılı için belirledi fiyatlar olduğunu yinelemek isterim. Başka illerde bu fiyatlarda ufak farklılıklar olabilir. Ancak gene de sizlere fikir verecektir. Fiyatlar ise şu şekilde:

Ankara Motor Ehliyeti Fiyatları:

Ehliyet SınıfıFiyatı
M1100 TL
A11350 TL
A21500 TL
A1750 TL

Yukarıda paylaştığım fiyatlar kursa ödeyeceğiniz ücretlerdir. Bunun dışında ilk defa ehliyet aldığınız için gireceğiniz 2 sınav bulunmakta. Bunlardan ilki yazılı sınav diğeri ise direksiyon sınavıdır. Her iki sınav için de sınav harcı ödemeniz gerekmektedir. Ödemeniz gereken sınav harçları da şu şekildedir:

Motor Ehliyeti Sınav Harçları:

SınavÜcret
Yazılı Sınav Harcı100 TL
Direksiyon Sınav Harcı130 TL

Sınavları tek seferde geçmeniz halinde ödeyeceğiniz toplam ücret, sınav harçları ve kurs fiyatının toplamı kadardır. Sınavlardan başarılı olup sertifika almaya hak kazanmanız durumunda sertifikanızı ehliyete çevirmek için devlete ödeyeceğiniz harç ücretleri bulunmaktadır. Bu ücretler hakkında bilgi edinmek için 2021 harç ücretleri başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Kapanış

Elimden geldiğince sizleri sıkmayacak bir yazı kaleme almaya çalıştım. Umarın kafanızdaki sorulara cevap verebilmişimdir. Her şeye rağmen cevaplanmamış sorularınız kaldı ise 0312 911 25 04 numaralı telefonumuzdan bize ulaşabilirsiniz. Sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Ensar Melik Sürücü Kursları olarak tüm motor ehliyetlerini verdiğimizi de hatırlatmak isterim. Mutlu ve sağlıklı günler.

Ensar Melik Eğitim Kurumları

6 thoughts on “2021 Motor Ehliyeti Fiyatı”

    1. A sınıfı ehliyet vermekteyiz. Fiyat ve diğer detaylar hakkında bilgi almak için 0312 329 60 09 numaralı telefonumuzdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  1. Benim B sınıfı ehliyetim mevcut bu B sınıfı ehliyetime A2 ‘yi ekletmem için nekadar ücret öderim.
    TEŞEKKÜRLER.

    1. B den A2 ye geçiş ücreti 1250 TL dir. Sadece direksiyon sınavına girip başarılı olarak A2 ehliyeti alabilirsiniz.

    1. gün ay yıl olarak doğum tarihinizi belirtirseniz yardımcı olayım. Çünkü tam olarak 24 yaş sınırındasınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir