2021 EHLİYET FİYATLARI

Bu yazımızda sizlere 2021 yılı için, Ehliyet almak isteyenlerin masraflarından bahsedeceğim. Yani Bu makalemizde “2021 sürücü kurs fiyatları ne kadar?”, “B Sınıfı Ehliyet ne kadar?” ,“Ankara Sürücü Kursu Fiyatları ne kadar?”gibi sorulara yanıt bulacaksınız.

B Sınıfı Ehliyet Fiyatı
B Sınıfı Ehliyet Fiyatı

Çoğu insanın artık vakıf olduğu üzere, Milli Eğitim Bakanlığı bundan 2 sene önce yayınlanan bir yönetmelik ile Sürücü Kurslarındaki eğitim ve kalite düzeyini belli bir seviyenin üstüne çekmek için taban fiyat uygulamasına gitti. Bu uygulama kapsamında her ilin kendi ekonomik koşulları göz önüne alınarak il bazlı taban fiyatlar belirlendi. Bu yazımızda zikredeceğimiz fiyatların 2021 yılana ve Ankara iline ait fiyatlar olduğunu tekrar zikretmek isterim. Bu kısa açıklamaların konu hakkında kısa da olsa bilgi sahibi olmanıza yardımcı olacağı inancındayım. Şimdi asıl konumuza gelelim:

2021 SÜRÜCÜ KURSU FİYATLARI

Ankara ilinde B Sınıfı ehliyet almak isteyen adayların toplamda ödeyeceği ücret aşağıda kalemler halinde sayılmıştır. Bu ücretlerin hem B sınıfı Manuel (Manuel Vites Ehliyet Fiyatı) hem de B sınıfı Otomatik(Otomatik Vites Ehliyet Fiyatı) için geçerli olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Şimdi gelelim 2021 yılı için sürücü kursu fiyatlarına:

B Sınıfı Ehliyet Fiyatı: 2200 TL

Teorik Sınav Ücreti : 110 TL (Sınavdan kalınması durumunda her bir sınav için yeniden ödenir)

Direksiyon Sınav Ücreti: 130 TL (Sınavdan kalınması durumunda her bir sınav için yeniden ödenir)

Toplam: 2440 TL

Motor Ehliyeti Sürücü Kursu

Devlete Ödenecek Harç Ücretler

Yukarıda ifade ettiğim ücret kurs süreci boyunca sınavlardan bir defada geçmek şartı ile ödeyeceğiniz toplam ücrettir. Her bir sınav için 4 adet hakkınız bulunmaktadır. Yani direksiyon sınavına kalmanız durumunda tekrar tekrar girebilirsiniz. Ancak toplamda 4 hakkınız vardır. Aynı durum teorik sınav için de geçerlidir. Ancak her kaldığınız sınavda sınav harcını yeniden ödersiniz. Yukarında saydığım Kalemler Sürücü Kursu Süreci Boyunca ödeyeceğiniz kalemlerdir. Birde bunlara ilave olarak Devlete ödeyeceğiniz harç ve vergiler vardır. Onların kalemleri de şu şekilde:

B Sınıfı Harç Ücreti:  820,1 TL

B Sınıfı Kağıt Ücreti: 225 TL

Vakıf Payı: 45 TL

Toplam: 1090,1 TL

Toplam Ödenecek Ücret

Bu kalemleri saydıktan sonra. Tabiri caiz B sınıfı Sürücü Belgesini cebinize koymak için Ankara da ödeyeceğiniz toplam ücreti şu şekilde sıralayabiliriz:

B Sınıfı Ehliyet Fiyatı: 2200 TL

Teorik Sınav Ücreti : 110 TL (Sınavdan kalınması durumunda her bir sınav için yeniden ödenir)

Direksiyon Sınav Ücreti: 130 TL (Sınavdan kalınması durumunda her bir sınav için yeniden ödenir)

B Sınıfı Harç Ücreti:  820,1 TL

B Sınıfı Kağıt Ücreti: 134 TL

Vakıf Payı: 45 TL

Genel Toplam: 3439,1 TL

Yukarıda hesapladığım tutarın sınavları tek seferde vermeniz durumunda ödeyeceğiniz miktar olduğunu, kaldığınız her sınav için o sınava özgülenmiş sınav harcını yeniden ödeyeceğinizi belirtmek isterim. Ayrıca yukarıda saydığımız fiyatları kursta alacağını 14 saat direksiyon + 2 saat Simülatör eğitiminin ve toplamda 8 gün süren Teorik ders eğitiminin dahil olduğunu da ifade etmek isterim.

Bu makalem sizleri sıkmayacak bir yazı kaleme almaya çalıştım. Sürçülisan ettiysek affoluna. Kafanıza takılan şeyler varsa ve soru işaretleriniz hala giderilmediyse, daha detaylı bilgi için 0312 911 25 04  numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz. Kafanızdaki soru işaretlerini gidermekten mutluluk duyarız. Hepinizi mutlu günler 🙂

Ensar Melik Sürücü Kursu Ailesi

Eğer B sınıfı ehliyeti Ticari araç kullanmak için alıyorsanız  ve Src belgesine de ihtiyacınız varsa Src Belgesi fiyatlarını öğrenmek için tıklayabilirsiniz.

1 thought on “2021 SÜRÜCÜ KURS FİYATLARI”

  1. Direksiyon dersimi zafer hocadan aldım tek seferde geçtim ensar melik sürücü kursuna zafer hocaya çok tesekkurler

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir